1. V/Michael Petersson - Ædeltræsolie (træhavemøbler).

 

Vi (min familie og jeg) har med stor fornøjelse prøvet havemøbelolien fra Magdalenas, og nedenfor har jeg lavet vores evaluering – som jeg håber kan komme andre ”kræsne” forbrugere til gode.

 

Jeg stod i drivhuset (så jeg kunne undgå regn under tørringen) og påførte olien på vores teaktræshavemøbler. Brugsanvisningen var jo let at gå til, så det var bare at finde penslen frem og gå i gang (pensel da det er meget lettere at komme rundt i alle kroge).

 

Olien har en let og passende konsistens og dækker flot (især på flader der er slebet). Olien er absolut drøj, og jeg behøvede kun at give møblerne én gang. Olien var ca. et kvarter om at trænge ned i træet og man kunne tydeligt se den mørke teakfarve træde frem (farven aftog lidt efter ca. 14 dage).

 

Det var rigtig godt at arbejde med en olie der ikke lugter af terpentin. På trods af, at der ikke er tilsat terpentin i olien, hærdede den relativt hurtigt. (ca. 2 døgn). Resultatet var værd at vente på, overfladen blev meget fin og glat. Jeg er selvfølgelig meget spændt på holdbarheden i de kommende måneder. Jeg oplevede dog vigtigheden af at rengøre de overflader på træet som havde rester af træbeskyttelse på fra sidste år. Olien havde lidt sværere ved at trænge ned der hvor jeg prøvede at ”springe over”. Så det er vigtigt at træet er rengjort og tørt (det gælder jo også ved almindelig malerarbejde).

 

Det har været en fornøjelse at arbejde med olien - og vi er absolut tilfredse. Jeg kan helt og aldeles anbefale dette produkt til mine venner - og de som kan lide træets naturlige farve og ikke foretrækker det grå rustikke teak look.

 

Michael Petersson, Vanløse den 23. maj

 

 

Hvis du har erfaring med brug af produkter fra Magdalenas - så er du meget velkommen til at sende os en e-mail - så bringer vi dine erfaringer videre til andre besøgende på hjemmesiden.   

Anbefaling

Venlige produkter til klargøring, beskyttelse og pleje af ting til hjem og fritid.