5. V/Janne Greve Madsen - Ædeltræsolie (træhavemøbler).

 

 

Kære Magdalenas

 

Efter lange overvejelser blev vi enige om, at bygge en udestue. Projektet gik godt. Udestuen blev færdig og farverne ude og inde i udestuen blev vi hurtige enige om, da de skulle passe til huset. Så langt så godt.

 

Og nu til gulvet i udestuen. Gulvet er af trykimprægneret fyrtræsplanker. Ca. 12 cm bredde og er lagt tæt. Vi fik anbefalet at vaske gulvet i brun sæbe med en håndfuld strandsand i, som slibemiddel. Så det var ned på alle 4 med en skrubbe og nej hvor blev det flot (jeg kan godt forstå, at kvinderne i gamle dage kunne "tæve" mændene. Det var noget der krævede "knofedt" og armmuskler). Men vi kunne jo ikke lade gulvet stå ubehandlet og fik anbefalet Magdalenas havemøbelolie. Og så gik jeg i gang.

 

Jeg påførte olien med en pensel. Olien var/er dejlig at arbejde med. Den trængte hurtigt og jævnt ned i træet og hvis ikke gulvet var flot efter brun sæbe og sand, så blev det det efter olien. En flot gylden varm farve/tone kom frem og jeg må sige, at gulvet kom til sin ret. Efter en times tid, fjernede jeg det overflødige olie med en tør klud og gulvet fik lov at tørre ca. 2 dage (der er ikke varme i udestuen) før vi gik på det. Og det står lige så flot nu, som lige efter behandlingen.

Oliens rækkeevne passer perfekt som det står skrevet på flasken. Med hensyn til duften/lugten........ja, det lugter lidt, men jeg syntes ikke det er slemt og duften/lugten forsvinder, når olien er tør. Jeg vil hellere lugte til olien frem for en terpentinlugt og så vide, at der ikke er noget "farligt" i olien. Man kan faktisk drikke den (dette vil jeg dog ikke anbefale)

 

Så jeg vil varmt anbefale Magdalenas olie og det er bestemt noget vi vil bruge igen. Vi taler allerede om, at give gulvet et tur til inden sommer, så det kan blive rigtig mættet og nemt at have med at gøre hvis vi skulle være så uheldige at gå hen og spilde rødvin på det.

 

Med venlig hilsen

Janne Greve Madsen

Ballerup

 

Hvis du har erfaring med brug af produkter fra Magdalenas - så er du meget velkommen til at sende os en e-mail - så bringer vi dine erfaringer videre til andre besøgende på hjemmesiden.   

Anbefaling

Venlige produkter til klargøring, beskyttelse og pleje af ting til hjem og fritid.